Κίνα χαλκός gleitlager κατασκευαστής

Επιλέξτε το σωστό υλικό του φερόντων χαλκού μανικιών Flanege περιλαίμιων οδηγών κυλίνδρων & του αυτιού ράβδων δυτών

Λεπτομέρειες:
Τόπος καταγωγής: Κατασκευαστής δακτυλίων βαλβίδων
Μάρκα: Straight Sleeve Bore Bushings
Πιστοποίηση: wrapped bushing, Bronze Steel self-lubricatging bushing, DIN 1494 / ISO 3547, Low-maintenance
Αριθμό μοντέλου: ΡΟΥΛΕΜΑΝ ΟΔΗΓΩΝ, ΔΑΚΤΎΛΙΟΣ ΜΑΝΙΚΙΏΝ ΠΕΡΙΛΑΙΜΙΩΝ FLANEGE, ΡΟΥΛΕΜΆΝ ΔΥΤΏΝ ΧΑΛΚΟΎ, ΡΟΥΛΕΜΆΝ ΑΥΤΙΏΝ ΡΆΒΔ
Πληρωμής & Αποστολής Όροι:
Ποσότητα παραγγελίας min: 100 κομμάτι/κομμάτια (ελάχιστη διαταγή)
Τιμή: Negotiable
Συσκευασία λεπτομέρειες: Εξαγωγή προτύπου συσκευασίας
Χρόνος παράδοσης: 1 ~ 2 εβδομάδες
Όροι πληρωμής: TT εκ των προτέρων
Δυνατότητα προσφοράς: Διασπασμένοι προμηθευτές ρουλεμάν άξονων δακτυλίων χάλυβα βαλβίδων

Λεπτομερής ενημέρωση

Meterial: Χάλυβας χαρτοκιβωτίων, χαλκός, ΛΟΥΡΊΔΕΣ PTFE Επένδυση: Κασσίτερος ή χαλκός
Τύπος: φύλλο Προσαρμοσμένος: Διαθέσιμος σύμφωνα με το σχέδιο
Ειδική χρήση: Υψηλής αντοχής πιάτο χάλυβα Χαρακτηριστικά γνωρίσματα:: Ένδυση, ξηρά, χαμηλή αντίσταση
Λιμένας: Σαγκάη Εφαρμογή: υδραυλική ειδική ολίσθηση

Περιγραφή προϊόντων

Δακτύλιοι και σαφή ρουλεμάν - χωρητικότητα φορτίων και ζωή υπηρεσιών 

Η αξία PV έχει έναν σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή του μανικιού. Η αξία PV είναι το προϊόν του συγκεκριμένου φορτίου (p) και της ταχύτητας ολίσθησης (β). Αυτή η αξία είναι το σημαντικότερο πράγμα που εξετάζει κατά το σχεδιασμό γύρω από τη χρήση των μανικιών. Γενικά, όσο χαμηλότερη η αξία PV, τόσο περισσότεη η ζωή του μανικιού. Οι τιμές PV που δίνονται για τα μανίκια είναι επιτρεπτές τιμές για την ακτινωτή δράση άξονα.

 

 Επιλέξτε το σωστό υλικό του ΡΟΥΛΕΜΑΝ ΟΔΗΓΩΝ, ΔΑΚΤΎΛΙΟΣ ΜΑΝΙΚΙΏΝ ΠΕΡΙΛΑΙΜΙΩΝ FLANEGE, ΡΟΥΛΕΜΆΝ ΔΥΤΏΝ ΧΑΛΚΟΎ, ΡΟΥΛΕΜΆΝ ΑΥΤΙΏΝ ΡΆΒΔΩΝ, η επίδραση πεταλούδων που προκαλείται από το ρουλεμάν κυλίνδρων/επιλέγει το σωστό υλικό του δακτυλίου.

 

Η επίδραση πεταλούδων που προκαλείται τιμή της από το ρουλεμάν, η επίδραση που παρουσιάζεται με την επιλογή του σωστού ρουλεμάν κυλίνδρων θα υπερβεί μακριά τη. Η τεχνική ομάδα VIIPLUS θα παράσχει πλήρως τη τεχνική υποστήριξη για την επιλογή και το σχέδιό σας.

Τα διάφορες φέρουσες υλικά και οι δομές στον κύλινδρο πετρελαίου είναι διαφορετικά σύμφωνα με τις διαφορετικές συνθήκες θέσης και εργασίας χρήσης.


VIIPLUS τα γλιστρώντας ρουλεμάν χρησιμοποιούνται κυρίως στα μανίκια οδηγών, το περιλαίμιο, τα μανίκια απομονωτών και lug τα ρουλεμάν των κυλίνδρων πετρελαίου.
VIIPLUS ο ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ στη ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΠΟ το ρουλεμάν της ΚΙΝΑΣ είναι wear-resistant, ελαφρύς, συντήρηση-ελεύθερος, self-lubricating και εύκολο να εγκατασταθεί, το οποίο μπορεί να είναι κατάλληλο για τις πολλαπλάσιες συνθήκες εργασίας.

Μετά από διάφορα εργαστηριακά τεστ, και τη δοκιμή τομέων πελατών ανατροφοδοτήστε, τα προϊόντα μανικιών VIIPLUS στην εφαρμογή κυλίνδρων μπορούν πλήρως να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες πελατών.
δακτύλιος αξίας

Η φέρουσα ένδυση έχει επιπτώσεις άμεσα στη γενική ζωή υπηρεσιών του κυλίνδρου, και η ζωή υπηρεσιών του κυλίνδρου καθορίζει τη ζωή αποδοτικότητας και υπηρεσιών εργασίας ολόκληρης της μηχανής. Η φέρουσα συντήρηση ελεύθερη μπορεί αποτελεσματικά να μειώσει τα κόστη συντήρησης κυλίνδρων, να μειώσουν το χρόνο διακοπής. Κατά συνέπεια μπορεί να μειώσει τα μηχανήματα κατασκευής τη σε ολόκληρη διαδικασία χρήσης των επενδύσεων κεφαλαίου. Και τέτοιος υψηλός - τα μηχανήματα ποιοτικής κατασκευής είναι αναγκασμένα να αναγνωριστούν από περισσότερο τέλος - χρήστες, ώστε να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα ολόκληρων των κατασκευαστών μηχανών.
 

Η επίδραση της επιλογής του σωστού ρουλεμάν θα υπερβεί μακριά την τιμή της, και η τεχνική ομάδα VIIPLUS ΚΊΝΑ θα παράσχει την πλήρη τεχνική υποστήριξη για την επιλογή και το σχέδιό σας.

 

Η επίδραση πεταλούδων δεν είναι κανένας ξένος: «μια πεταλούδα από το τροπικό δάσος της Αμαζώνας στη Νότια Αμερική μπορεί να προκαλέσει έναν ανεμοστρόβιλο στο Τέξας δύο εβδομάδες αργότερα με μερικά χτυπήματα των φτερών της. «Στον τομέα των μηχανημάτων κατασκευής, ο αντίκτυπος της επιλογής μικρών ρουλεμάν σας, με τον καιρό, μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αντίκτυπο ενός ανεμοστροβίλου.

Οι εργαζόμενοι μηχανημάτων κατασκευής εξοικειώνονται με τους κυλίνδρους πετρελαίου.

Οι κύλινδροι πετρελαίου χρησιμοποιούνται ευρέως σε ολόκληρο τον τομέα των μηχανημάτων κατασκευής. Για τους εκσκαφείς, τους ανελκυστήρες και άλλους μηχανήματα και εξοπλισμό κατασκευής, ο κύλινδρος είναι η ψυχή ολόκληρου του εξοπλισμού, και η χρήση του κυλίνδρου συνοδεύεται μέχρι την ολόκληρη ζωή των μηχανημάτων και του εξοπλισμού κατασκευής. Και η συντήρηση κυλίνδρων, συντήρηση, καθαρισμός καταλαμβάνει επίσης ένα μεγάλο ποσοστό της συντήρησης ολόκληρων των μηχανημάτων και του εξοπλισμού κατασκευής.

 

Η επίδραση πεταλούδων (αλυσωτή αντίδραση τοπολογίας) και η επίδραση πεταλούδων (η επίδραση πεταλούδων) αναφέρονται στην τεράστια μακροπρόθεσμη αλυσωτή αντίδραση του συνόλου ελεγχόμενου από το σύστημα από τις μικρές αλλαγές στους αρχικούς όρους σε ένα δυναμικό σύστημα. Είναι ένα είδος χαοτικού φαινομένου, το οποίο δείχνει ότι υπάρχουν σταθεροί αριθμοί και μεταβλητές στην ανάπτυξη οποιουδήποτε πράγματος, και ότι υπάρχουν νόμοι που ακολουθούν στην ανάπτυξη των πραγμάτων, και συγχρόνως, υπάρχουν unmeasurable «μεταβλητές», οι οποίες θα αποτύχουν συχνά. Μια μικρή αλλαγή μπορεί να έχει επιπτώσεις στην ανάπτυξη των πραγμάτων, που επιβεβαιώνουν την πολυπλοκότητα της ανάπτυξης των πραγμάτων.

 

 

Χαμηλοί μέρη κυλίνδρων πετρελαίου αντίστασης υδραυλικοί & δακτύλιος βαλβίδων, μόνα λαδώνοντας ρουλεμάν

 

Οι υδραυλικοί κύλινδροι εσείς μπορούν να μην συνειδητοποιήσουν πόσοι υδραυλικοί δακτύλιοι κυλίνδρων εφαρμογών χρησιμοποιούν.

VIIPLUS δακτύλιοι κύβων προμηθευτών mond, οι οποίοι οδηγούν στον ανεφοδιασμό σειράς και καταλόγων.

 

Δακτύλιοι μανικιών κυλίνδρωνΕπιλέξτε το σωστό υλικό του φερόντων χαλκού μανικιών Flanege περιλαίμιων οδηγών κυλίνδρων & του αυτιού ράβδων δυτών

 

Ένα κυλινδρικό μέρος μετάλλων που καθοδηγεί το έμβολο μπρος πίσω στο α

ευθεία γραμμή μέσα σε έναν κύλινδρο.

 

Αέρας στον κύλινδρο μηχανών μέσω της επέκτασης της θερμότητας στη μηχανική ενέργεια

 

Το αέριο συμπιέζεται από το έμβολο στον κύλινδρο συμπιεστών για να αυξήσει την πίεση.

 

 

Φέρον σχέδιο

Έξι παράγοντες αφορούσαν τη συμπεριφορά της ζωής:

 

(1) φορτίο Π
Όσο μεγαλύτερο το φορτίο, τόσο πιό σύντομη η φέρουσα ζωή εν πάση περιπτώσει, το μέγιστο φορτίο δεν πρέπει να υπερβεί το θεωρητικό μέγιστο - επιτρεπόμενο φορτίο.

 

(2) ταχύτητα Β
Όσο υψηλότερη η ταχύτητα, τόσο πιό σύντομη η φέρουσα ζωή εν πάση περιπτώσει, η μέγιστη ταχύτητα ολίσθησης δεν μπορεί να υπερβεί το θεωρητικό μέγιστο - επιτρεπόμενη αξία.

 

(3) αξία PV
Η οικονομικά ενεργή ζωή του ρουλεμάν εξαρτάται από την αξία PV, δηλ., το προϊόν του πραγματικού φορτίου Π και της ταχύτητας V. ολίσθησης. Όσο μικρότερη η αξία PV, τόσο μακρύτερη η φέρουσα ζωή.

 

(4) θερμοκρασία
Η ζωή του ρουλεμάν εξαρτάται επίσης από τη θερμοκρασία στην οποία το ρουλεμάν χρησιμοποιείται. Όσο υψηλότερη η θερμοκρασία, τόσο πιό σύντομη η φέρουσα ζωή. Επομένως, τα χαρακτηριστικά διασκεδασμού θερμότητας των σχετικών συστατικών πρέπει να εξεταστούν στην επιλογή σχεδίου.

 

(5) τραχύτητα επιφάνειας των αλέθοντας μερών
Όταν ο κομιστής αποτελείται από το χάλυβα κραμάτων ή το σκληρό καλυμμένο χρώμιο άξονα, η φέρουσα ζωή μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά όταν η τραχύτητα επιφάνειας είναι Ra=0.4-0.63.

 

(6) άλλοι παράγοντες
Άλλοι παράγοντες όπως οι όροι λίπανσης.

 

 

 

Αναλυτικές πληροφορίες


Sf-1d υδραυλικό ειδικό ρουλεμάν. Είναι βάσει SF, 1 π που συνδυάζονται με τον κύλινδρο πετρελαίου και της αρχής εργασίας του απορροφητή κλονισμού και σχεδιάζει έναν νέο τύπο του υλικού, υπό τον όρο κανενός πετρελαίου ένδυση-αντιστέκεται, εκτός από το προϊόν έχει τα πλεονεκτήματα SF, 1 δ, ιδιαίτερα κατάλληλο για τη συχνή μεγάλη πλευρική δύναμη περιπτώσεων. Η απόδοσή της είναι παρόμοια με αυτήν DP4, το οποίο αντικαθιστά βαθμιαία τα προϊόντα sf-1p, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν στους απορροφητές αυτοκίνητου, κλονισμού μοτοσικλετών και τους διάφορους υδραυλικούς κυλίνδρους.
 
Self-Lubricating ρουλεμάν υδραυλικών συστημάτων εργαλείων αντλιών bushingmauto μετάδοσης ρουλεμάν φλαντζών συστημάτων οδήγησης μερών αυτοκινητικά bushingand για την πώληση


Vsb-40 χαμηλοί δακτύλιοι τριβής DP4 προσφέρουν την καλή ένδυση και τη χαμηλή απόδοση τριβής πέρα από ένα ευρύ φάσμα των φορτίων, των ταχυτήτων και των θερμοκρασιών στους ξηρούς τρέχοντας όρους
· Πολύ καλή απόδοση στις λαδωμένες εφαρμογές
· Καλή απόδοση στις λιπαμένες εφαρμογές
· Κατάλληλος για τις γραμμικές, ταλαντεμένος και περιστρεφόμενες μετακινήσεις 


Κατάλληλη για τη δοκιμαστική λειτουργία, χαμηλός συντελεστής της τριβής, χαμηλότερη ένδυση, καλά χαρακτηριστικά ολίσθησης, η ταινία μεταφοράς που δημιουργείται μπορεί να προστατεύσει τις επιφάνειες μετάλλων ζευγαρώματος, κατάλληλος για την και ταλαντεμένος μετακίνηση, υψηλή χημική αντίσταση, χαμηλή απορρόφηση του νερού και της διόγκωσης.

Τα vsv-40 βελτίωσαν την τριβή και πολλή καλή αντοχή πέρα από την κοινή σειρά csb-10 κάτω από τη λαδωμένη λειτουργία.
 

STRUSTURE

1. PTFE/Polymer πάχος 0.01~0.03mm μιγμάτων ινών. Το αμόλυβδο φέρον στρώμα παρέχει μια άριστη αρχική ταινία μεταφοράς, η οποία ντύνει αποτελεσματικά τις επιφάνειες ζευγαρώματος της συνέλευσης ρουλεμάν, που διαμορφώνουν μια στερεά ταινία λιπαντικών τύπων οξειδίων.


2. Το συμπυκνωμένο πάχος 0.200.35mm σκονών χαλκού, παρέχει τη μέγιστη θερμική αγωγιμότητα μακρυά από την επιφάνεια ρουλεμάν, χρησιμεύει επίσης ως μια δεξαμενή για το μίγμα PTFE.


3. Η υποστήριξη χάλυβα, παρέχει την υψηλή ικανότητα μεταφοράς φορτίων, άριστος διασκεδασμός θερμότητας.


4. Το πάχος 0.002mm επένδυσης χαλκού/κασσίτερου, παρέχει την καλή αντίσταση διάβρωσης.


5. Σκόνη χάλυβα + χαλκού + PTFE/Fibre (DP4)

 

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΔΟΜΗ & ΣΥΝΘΕΣΗ

· Υλικό μέταλλο-πολυμερών σύνθετο δακτυλίων
· Πλάτη χάλυβα + πορώδες πυροσυσσωμάτωμα χαλκού +
· PTFE + υλικά πληρώσεως
 

MICROSECTION

 

Επιλέξτε το σωστό υλικό του φερόντων χαλκού μανικιών Flanege περιλαίμιων οδηγών κυλίνδρων & του αυτιού ράβδων δυτών

Στρώμα ολίσθησης
PTFE + υλικά πληρώσεως
Πορώδες πυροσυσσωμάτωμα χαλκού
Υποστήριξη χάλυβα
 


 

Τεχνικά στοιχεία 

* Ανάλογα με τους λειτουργούντες όρους

Μέγιστο φορτίο

Στατικός

250N/mm2

Δυναμικός

140N/mm2

Μέγιστη ταχύτητα

Ξεράνετε

2m/s

Λίπανση

>2m/s

Μέγιστο PV (ξηρό)

Βραχυπρόθεσμος

3.6N/mm2*·m/s

Συνεχής

1.8N/mm2*·m/s

PV 

Υδροδυναμικός

30N/mm2*·m/s

Temp.

-195℃~+280℃

Συντελεστής τριβής

0.03~0.20

Θερμική αγωγιμότητα

42W (μ·Κ) - 1

Συντελεστής της θερμικής επέκτασης

11*10-6k-1

 

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Φέρουσες μορφές διαθέσιμες στις τυποποιημένες διαστάσεις
 

· Κυλινδρικοί θάμνοι
· Βαλμένοι φλάντζα θάμνοι
· Γλιστρώντας πιάτα
· Πλυντήρια ώθησης
· Βαλμένα φλάντζα πλυντήρια

Επιλέξτε το σωστό υλικό του φερόντων χαλκού μανικιών Flanege περιλαίμιων οδηγών κυλίνδρων & του αυτιού ράβδων δυτώνΕπιλέξτε το σωστό υλικό του φερόντων χαλκού μανικιών Flanege περιλαίμιων οδηγών κυλίνδρων & του αυτιού ράβδων δυτώνΕπιλέξτε το σωστό υλικό του φερόντων χαλκού μανικιών Flanege περιλαίμιων οδηγών κυλίνδρων & του αυτιού ράβδων δυτώνΕπιλέξτε το σωστό υλικό του φερόντων χαλκού μανικιών Flanege περιλαίμιων οδηγών κυλίνδρων & του αυτιού ράβδων δυτώνΕπιλέξτε το σωστό υλικό του φερόντων χαλκού μανικιών Flanege περιλαίμιων οδηγών κυλίνδρων & του αυτιού ράβδων δυτών

 

 

ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΎΝΔΕΣΗ ΜΕΓΕΘΗ ΔΑΚΤΥΛΙΩΝ
 
Τα μετρικά ρουλεμάν και οι αυτοκρατορικοί δακτύλιοι έκαναν στη διαταγή: Τα τυποποιημένα έντυπα δακτυλίων στα ειδικά μεγέθη, μισό-δακτύλιοι, σφραγισμένες/κοιλαμένες μορφές, ρουλεμάν με την εντόπιση των εγκοπών, τρύπες λιπαντικών και αυλάκια, προσάρμοσαν τα σχέδια

 

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Vsb-40 αναπτύσσονται για το υψηλό καθήκον, το πετρέλαιο που λαδώνονται, τις υδραυλικές εφαρμογές… Automotivesuspensionstruts, το δακτύλιο οδηγών απορροφητών, τους υδραυλικούς κυλίνδρους, τις αντλίες εργαλείων, τις μηχανές, τις αξονικές και ακτινωτές εμβολοφόρες αντλίες & τις μηχανές.

 

Vsb-40 σχεδιάζονται κυρίως για τη χρησιμοποίηση υπό τους λαδωμένους όρους και εκτελεί την άριστη αντοχή και το χαμηλό στατικό/δυναμικό συντελεστή shockfriction.

 

Σχεδιασμένη για τους μέσων και υψηλών φορτίων όρους υψηλής ταχύτητας, κάτω από τη ρευστή λίπανση, η λιπόφιλη ίνα στο στρώμα εργασίας επιφάνειας βελτιώνει την απόδοση κάτω από τη ρευστή λίπανση. Αυτό το είδος υλικού έχει την καλή αντίσταση διάβρωσης δημιουργίας κοιλότητας και τη ρευστή αντίσταση διάβρωσης, οι οποίες μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις σχεδίου της υψηλότερης αξίας PV.

 

Χρησιμοποιείται κυρίως στο αυτοκινητικό σύστημα αναστολής, τον απορροφητή κλονισμού, την οδηγώντας αντλία, το οδηγώντας σύστημα και το κιβώτιο ταχυτήτων, κ.λπ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην υδραυλική μηχανή, την αντλία εργαλείων, την αντλία δυτών, vane την αντλία, το μανίκι οδηγών κυλίνδρων πετρελαίου και τα μηχανήματα διοικητικών μεριμνών, κ.λπ.

 

εφαρμογή μηχανών

 

Καλωσορίστε για να μας έρθετε σε επαφή με!

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, παρακαλώ αισθανθείτε ελεύθερος να μας έρθει σε επαφή με, είστε πάντα ευπρόσδεκτοι, σας ευχαριστείτε!

Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Εισάγετε το μήνυμά σας

Μπορεί να είσαι σε αυτά